Help Beekdal VSO aan een Tovertafel!

€ 13.000

0%

Dolgraag willen we voor onze OZA-groepen een Tovertafel aanschaffen. Helaas hebben we daar nu echt de financiële middelen niet voor. Daarom zijn we op zoek naar hulp. Als het lukt om € 13.000,- aan toezeggingen te verzamelen kan het wel. Dit zou fantastisch zijn voor onze leerlingen. Als uw stichting, bedrijf, diaconie of fonds iets hierin kan betekenen horen we dolgraag van u. Via deze site houden we jullie op de hoogte van de voortgang.

Wat is een Tovertafel?
De Tovertafel maakt gebruik van projectietechnologie om betoverende beelden op een tafel of andere oppervlakken te creëren. Deze beelden reageren op de bewegingen van de spelers, waardoor ze worden aangemoedigd om mee te doen en te communiceren. De Tovertafel biedt een breed scala aan spellen en activiteiten, die gericht zijn op verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals: fijne motoriek, grove motoriek, cognitie (herkenning, geheugen, probleemoplossing), taal (woordenschat, zinsbouw, communicatie) en sociale interactie (samenwerking, communicatie & plezier maken). De Tovertafel is een waardevol hulpmiddel voor leerkrachten in het speciaal onderwijs omdat het nieuwe manieren biedt om:

  • De leerlingen te motiveren en te betrekken;
  • De ontwikkeling van vaardigheden te stimuleren;
  • De sociale interactie te bevorderen;
  • Het welzijn van de leerlingen te verbeteren.

De Tovertafel is geschikt voor alle kinderen met een ontwikkelingsachterstand of gedragsstoornis, ongeacht het niveau. Daardoor kan iedereen met elkaar spelen. En dat is belangrijk, want het vinden van een geschikte coöperatieve werkvorm kan lastig zijn in het speciaal onderwijs. Zo creëren we samen een positieve en fijne sfeer in de klas.