Mentor - Leerkracht 

Voor 32 óf 40 uur

Bijzonder gewoon. Dat is wat ons onderwijs inhoudt. En jij bent onze onderwijsprofessional voor kinderen met een bijzondere hulpvraag. Tijdens deze uitdaging geef jij ze handvatten om te ‘leren door te doen’. Dat doe je op VSO De Lasenberg, onze locatie in Soest.

Leren door te doen

Maar wat ga je precies doen als mentor/leerkracht? Jij bent verantwoordelijk voor een groep van maximaal 9 leerlingen (12 t/m 18 jaar). Als mentor/leerkracht geef jij de meeste vakken aan je eigen klas. Het is aan jou om elke leerling te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Zowel didactisch als op sociaal gebied. In jouw rol schakel je ook met ouders, de groepsleiding en het zorgteam. Vanuit hen krijg je ondersteuning, maar ook een hoop waardering voor jouw werk.


Het mooiste aspect van de functie? Jij kan al je aandacht storten op de ontwikkeling van de leerlingen in jouw klas. Vergeet niet:


 • Leerlingen hebben een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek
 • Je werkt in een klein cluster van collega’s
 • De vacature is voor VSO De Lasenberg in Soest
 • Jouw rol is elke dag betekenisvol én uitdagend

Binnen 1 werkdag reactie

Kiezen voor 's Heeren Loo? Waarom?

’s Heeren Loo biedt onderwijs en arbeidsbegeleiding aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. Zij hebben een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Naast onderwijs, hebben zij hulp nodig bij het omgaan met hun gedrag, persoonlijke ontwikkeling en sociale interacties. Wij werken hierbij nauw samen met ouders en ’s Heeren Loo Zorggroep. En daarbinnen vooral met behandelinstituut Groot Emaus en de Dagbehandeling.


Onze scholen zijn speciaal, omdat wij constant veel aandacht besteden aan voorwaarden die nodig zijn om tot leren én werken te komen. We hebben programma’s voor leren en werken. Daarmee proberen we onderwijs te realiseren die past bij de hulpvraag van de leerling.

Onze kernwaarden

Respect

Respect ontvangen we door respect te geven. We hebben respect voor ieders eigenheid, talenten en mogelijkheden. We gaan respectvol om met de wereld waarin wij leven en we maken duurzame keuzes.

Duidelijkheid

We communiceren open, eerlijk en transparant. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. We bieden vrijheid binnen duidelijke kaders.

Betrokken

Onze toewijding en professionaliteit komen terug in ons handelen. 

We zijn betrokken bij de leerlingen, hun sociale omgeving, ons werk en elkaar. Betrokkenheid uit zich in eigenaarschap

Samen

We geloven erin dat we sámen meer bereiken. We zien ouders/verzorgers als gelijkwaardige partner bij de ontwikkeling van onze leerlingen. We werken samen en leren van en met elkaar.

Ontwikkeling

Ons uitgangspunt is dat iedereen kan, wil en blijft leren. We leren met plezier en houden elkaar scherp. We ontwikkelen ons door in beweging te blijven en nieuwe ervaringen op te doen.

"Wat ik echt leuk vind aan mijn functie is dat geen dag hetzelfde is. Elke dag is anders en brengt iets met zich mee. Dat is ook het uitdagende vind ik."

Rachid

Mentor Instroomgroep

Jij bent geschikt!

Leerlingen met een bijzondere hulpvraag lesgeven en ondersteunen, met alle mooie én lastige momenten die daarbij horen. Dat geeft jou energie. Geen leerling is hier hetzelfde. Dus dat maakt de interactie met hen bijzonder boeiend. Met jouw energie help jij ze in hun ontwikkeling.


En verder kan/heb jij:


 • Een hbo PABO-diploma of ervaring in lesgeven en/of pedagogiek
 • Praktijkervaring in lesgeven in jouw vakgebied (vakdocent MBO)
 • Goed relativeren
 • Duidelijk en consequent handelen
 • Positief aansluiten bij je leerlingen

Binnen 1 werkdag reactie

TIP: Ook als zij-instromer zonder PABO-diploma of ervaring kan je aan de slag. Dan volg je natuurlijk wél een opleiding als je bij ons werkt.

Heb je vragen over de functie? Stel ze aan Rob!

Wij waarderen jou en dat laten we zien!

Deze tak van onderwijs is niet altijd bekend bij mensen die de PABO of een master afronden. Het is een betekenisvolle functie, maar kan ook als uitdagend worden ervaren. Daarom verdien je onze waardering op verschillende manieren:


 • Een brutosalaris van 3321 euro tot 5862 euro op basis van 40 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Betaald volgens het CAO PO, maar een schaal hoger dan in regulier primair onderwijs.
 • Volg opleidingen die jij wilt of nodig hebt. Er is ruimte voor persoonlijke groei!
 • Waardering komt ook in de vorm van positieve energie. Van collega’s, ouders en natuurlijk van de leerlingen zelf.
 • Een tijdelijk aanstelling met uitzicht op vast dienstverband
 • Vakantie tijdens schoolvakanties Regio Midden

Binnen 1 werkdag reactie

Jouw sollicitatie

Wij reageren binnen één werkdag

Solliciteer direct

Heb je nog geen Pabo diploma, 2e graads-bevoegdheid kom dan bespreken welke mogelijkheden wij bieden aan zij-instromers. 


Kom je uit de zorgsector of dienstverlening of heb je ervaringen binnen (speciaal) onderwijs, reageer dan vooral! 

Heb je nog een vraag?

Neem dan contact op met Rob de Bruijn

Schrikslaan 20, 3762 TC Soest | (088) 04 07 200 | lasenberg@shlonderwijs.nl