Activiteiten

Basisgroependag
In het begin van het schooljaar is er een dag waarop de leerlingen van de mentorgroepen met hun klas een activiteit ondernemen die de hele schooldag duurt. De reguliere lessen volgens het rooster vervallen deze dag. Deze dag gebruiken we om te werken aan de groepsdynamiek en de leerlingen uit de mentorgroep de kans te geven elkaar goed te leren kennen. De activiteit is afhankelijk van de klas waarin uw zoon of dochter zit.

Werkweek
In de eerste week van november gaat er jaarlijks een groep leerlingen op werkweek. De praktijkweek is een verplicht onderdeel van ons onderwijs. Het doel van de praktijkweek is onder andere zicht krijgen op ontwikkeling van sociale redzaamheid, arbeidsvermogen en werken in een (beschermde) nieuwe omgeving. De groep verblijft in een groepsaccomodatie in de Achterhoek en verzorgt daar het jaarlijkse groenonderhoud. Er is een groep die groene klussen op zich neemt, er is een groep die de maaltijden en pauzes verzorgt en er is een groep die in en om het huis werkt. Er gaan meestal 15 tot 18 leerlingen mee. Ouders betalen een klein bedrag voor eten en drinken gedurende die week.

Schoolkamp en excursieweek
Aan het eind van het schooljaar hebben we altijd onze kamp en/of excursieweek. We gaan elk jaar op kamp. Voor de leerlingen die niet mee op kamp gaan, organiseren we die dagen allerlei excursies. Zowel de kampen als de excursies kosten geld. Ouders/verzorgers krijgen daar in tijdig bericht van.

Disco
Elk jaar is er een disco. Iedere disco heeft een thema. De zaal, de muziek én de kleding van alle discogangers is vaak aangepast aan dit thema. De entree is meestal drie euro. Drankjes en hapjes krijg je daarna gratis. Een leuke avond waar vaak lang naar wordt uitgekeken.

Sportdag
In het voorjaar hebben we een grote sportdag. Soms met zijn allen op één locatie, meestal in groepen op meerdere locaties. We proberen elk jaar een uitdagend en gevarieerd aanbod te organiseren, waarbij leerlingen op alle niveaus een betekenisvolle, sportieve dag beleven. Op deze manier willen we onze leerlingen op nieuwe ervaringen bieden en/of in contact te brengen met nieuwe, soms niet altijd voor de hand liggende sporten. Bij de sportdag proberen wij verenigingen uit de regio te betrekken die een aanbod (willen) hebben voor onze doelgroep. Een greep uit de activiteiten van afgelopen jaren: Klimmen, fietsen, jeu de boules, zwemmen, surfen, steppen, survival, paardrijden, fitness, atletiek, duiken, breakdance, turnen, circus, skiën en snowboarden, tennis, tafeltennis, dansen en nog veel meer…

Sinterklaas
In december vieren we met het VSO Sinterklaas. Op het VSO komt Sinterklaas niet meer in de klassen. Meestal gaan we buiten de school iets leuks doen. Afgelopen jaar gingen we bijvoorbeeld Sinterklaas schaatsen. Sommige mentorgroepen kiezen voor lootjes trekken of een andere manier van vieren.

Kerstviering
In de laatste schoolweek van het jaar vieren we kerst. Een diner dansant, een kerstmarkt, optredens, een kerstmaal. Zomaar een greep uit wat we de afgelopen jaren deden. Soms vieren we Kerst met ouders, soms alleen met leerlingen. We proberen dit wat af te wisselen.