Parkklas

De Parkklas is een klas voor speciaal onderwijs en zorg (onderwijs-zorgarrangement) voor leerlingen van 12 tot en met 15/16 jaar.

Door het verbinden van onderwijs en zorg is het mogelijk om een passend en flexibel onderwijsprogramma aan te bieden. Het programma is afgestemd op de belastbaarheid en ondersteuningsbehoefte van de leerlingen. Naast een speciale onderwijsvraag hebben de leerlingen ondersteuning en hulp nodig bij hun gedrag en persoonlijke ontwikkeling.

De doelgroep kenmerkt zich door leerlingen die moeite hebben met leren (ZML niveau), omgaan met wisselingen en het verwerken van prikkels. Wij houden hier rekening mee door onderwijs, zorg , vrije tijd en BSO niet van elkaar te scheiden. Wij bieden dit als integraal pakket aan (openingstijden ma t/m do van 8.30 uur tot 17.30 uur, vrijdag tot 13.00uur).

Kenmerkend is een kleine klas met maximaal 6 leerlingen. Deze klas wordt geleid door een zorgmedewerker (schoolcoach) en een leerkracht. Onze visie op onderwijs is dat elke leerling recht heeft op een passende onderwijsvoorziening; passend en afgestemd op zijn/haar onderwijsbehoeften. De Parkklas is een samenwerking tussen ’s Heeren Loo zorg en ’s Heeren Loo onderwijs. De klas bevindt zich op een aparte maar nabijgelegen locatie in een mooi park.

Klik hier voor de folder :