Aanmelden

Aanmelden op De Lasenberg gaat via onze aanmeldcoördinator. Voor informatie kunt u contact opnemen met onze aanmeldcoördinator: Lucia Regnery. Zij is te bereiken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op 088 040 7203, of via e-mail: lregnery@shlonderwijs.nl

Inloopmiddag op De Lasenberg
Woensdag 15 januari 2025 is er een laagdrempelige inloopmiddag op De Lasenberg van 15.00 tot 17.00 uur. Het is bedoeld voor jongeren, ouders en verzorgers die een aanmelding op onze school overwegen. Er worden die middag rondleidingen verzorgd en de praktijkdocenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanmelden kan door een email te sturen naar Lucia Regnery.

Nieuwe aanmeldprocedure

Het is belangrijk om vóór 7 februari 2025 een leerling dossier te delen met De Lasenberg omdat dan besloten wordt of er geloot moet worden of niet. In de onderwijszorgarrangementen zoals Op de Rit en Mix-klas is beperkt plaats. Ook dat moeten we vóór 7 februari weten.

Vanaf 15 februari 2025 worden de dossiers waar we in schooljaar 2025-2026 plek voor hebben gescreend en besproken in de CvB. Binnen 6 weken krijgen alle betrokkenen een bericht of we een passend aanbod hebben. Meer informatie over de aanmeldprocedure staat in onderstaand schema.

Tijdlijn aanmeldingen
VSO De Lasenberg 2025-2026

wanneer

wat

bijzonderheden

10 januari –
31 januari 2025
Alle leerlingen in het primair onderwijs krijgen een voorlopig schooladvies.  

Voor een aanmelding bij VSO De Lasenberg moet het voorlopig schooladvies passend zijn.                                         De Lasenberg organiseert een open middag van 15.00-17.00.

10 januari –
7 februari 2025
 

Met toestemming van de gezagsdragers mag er dossierinformatie gedeeld worden met De Lasenberg, mits het betrokken samenwerkingsverband akkoord is.

Een volledig dossier bestaat uit: een onderwijskundig rapport, OPP, didactische informatie (LOVS) en een deskundigenadvies van het SWV.
Als een leerling wordt aangemeld voor een onderwijszorgarrangement van De Lasenberg moet dat vooraf besproken zijn met het  samenwerkingsverband en bij de dossieroverdracht kenbaar worden gemaakt. Meer informatie over de OdR klas en de Mix-klas is te vinden op:                                    Voor plaatsing in een boven genoemde klas is een hoge TLV bekostiging nodig.
10 februari 2025
 

1e loting bij voorkeur Lasenberg (indien nodig) voor de VSO-klassen, de Mix klas en Op de Rit klas.

Voor interne leerlingen van de 3-milieus voorziening ’s Heeren Loo zijn 18 plekken beschikbaar.
12 februari 2025
2e loting (indien nodig)  

Een 2e loting betreft leerlingen die eventueel bij een andere school zijn uitgeloot.

half februari –
half april 2025
 

De dossiers worden inhoudelijk gescreend en besproken in de Commissie van Begeleiding.

De screeningsfase duurt 6 weken.
Alle aanmelders worden na de inhoudelijk screening schriftelijk geinformeerd over het CvB besluit. Uiterlijk 17 april heeft iedereen een reactie ontvangen als het dossier vóór 7 februari met De Lasenberg gedeeld is.
Als de beeldvorming onvoldoende is kan het nodig zijn om meer informatie op te vragen. Als aanvullend onderzoek nodig is worden de gezagsdragers en betrokkenen daarover geinformeerd.
Indien toelaatbaar wordt de leerling met  ouders, verzorgers en/of hulpverleners uitgenodigd voor een rondleiding en een intakegesprek op De Lasenberg. Het aanmeldformulier van De lasenberg moet uiterlijk een week na het intakegesprek retour zijn in verband met de aanvraag van een TLV.
Indien niet toelaatbaar heeft De Lasenberg zorgplicht. De Lasenberg kan contact leggen met andere scholen of organisaties als we onverhoopt geen passend aanbod kunnen bieden.
vanaf 17 april 2025
 

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

 

 

 

De Commissie van Begeleiding (CvB)

De Commissie van Begeleiding (CvB) bestaat uit de locatiedirecteur, teamleider, psycholoog/orthopedagoog, schoolmaatschappelijk werker, intern begeleider en aanmeldcoördinator. Deze commissie komt wekelijks bij elkaar om de ontwikkeling en voortgang van de leerlingen te bespreken. De instroom, doorstroom en uitstroom van leerlingen gaat altijd via de CvB.
Je mentor kan voor jou hulp vragen bij de CvB. De CvB geeft dan advies. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met je sociaal-emotioneel functioneren, met je thuissituatie, je gezondheid of je leerprestaties op school. Via leden van de CvB kan er extra hulp voor jou worden ingeschakeld. Dit gaat vaak in overleg met je ouders/verzorgers. Het jeugdgezondheidszorgteam van de GGD regio Utrecht is elke maand bij dit overleg aanwezig.