Nieuws / Vacature leerkracht

Voor ’s Heeren Loo Onderwijs,
locatie het Emaus College en het Rietschans College
in Ermelo, zijn wij op zoek naar:

Leerkrachten (M/V) 0,6 – 1 fte

Heb jij zin in een baan waarin je elke dag met veel energie en leuke collega’s aan de slag gaat?
Ben jij de leerkracht PABO of met een tweedegraads bevoegdheid Nederlands, Engels, Wiskunde, die
energie krijgt van leerlingen met een bijzondere hulpvraag of een specifieke ondersteuningsbehoefte?
Kom dan werken bij ’s Heeren Loo Onderwijs.

Meer informatie vacature leerkracht

 

Nieuws

Na de verhuizing naar ons eerste eigen schoolgebouw is een bijzonder stuk geschiedenis op zijn plaats.

In september 1995 zijn we als Rietschansschool begonnen met 1 docent en 4 leerlingen binnen de Rietschans-kliniek van GGZ Veldwijk in Ermelo. Al snel, binnen twee jaar, ging de school de kliniek uit en 100 meter verderop naar het toenmalige economiegebouw op het terrein van GGZ Veldwijk. Hier kreeg de school een hal en twee lokalen tot haar beschikking en werd de deeltijdbehandeling vanuit de school gestart.

In 2000 is de Rietschansschool verhuisd naar gebouw Hoogstede, ook van de GGZ. De school kreeg hier in eerste instantie 4 lokalen en 2 kantoortjes. De deeltijdbehandeling verhuisde mee en had een lokaal met 2 kantoortjes binnen de school.

In 2010 kwam de onderbouw erbij, in een oude kinderopvang – het Kasteel – tegen het dorp aan. Deze kreeg de naam Armel College. In 2011 werd het gebouw aan de Horsterweg in Ermelo opgeleverd. De bovenbouw van de Rietschansschool ging hiernaartoe. De onderbouw (Armel College) deed zijn intrede in Hoogstede. Met deze verhuizing is ook de naam veranderd; twee namen kwamen samen in één: het Rietschans College.

In juli 2017 verhuisde de onderbouw ook naar de Horsterweg en in september kwam de Ambelt erbij. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar de Ceintuurbaan in Harderwijk.

En nu, eind februari 2024, heeft het Rietschans College na 5 verhuizingen en 6 locaties, 28 jaar en een paar maanden, voor het eerst een echt eigen schoolgebouw. Tijdens de zomervakantie van 2024 zal nog de volledige ventilatie vernieuwd worden. Van 4 leerlingen, 1 kantoor en 1 docent naar een school met veel leerlingen, lokalen en personeel.

We denken dat dit onze laatste verhuizing is, maar helemaal zeker is dat natuurlijk nooit.

Nieuwe locatie