Nieuws / Vacatures (1)

Vacature

Docent Duits (0.8-1.0 FTE)

Vacature Rietschans College 24-05-2024

Docent Duits LC (0.8-1.0 FTE)

Vacature omschrijving

Het Rietschans College is een kleinschalige school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs. De school leidt op voor een (deel)examen op vmbo basis en kader, vmbo-tl of havoniveau. We hebben leerlingen met internaliserende en/of psychiatrische problematiek. Ben jij een pedagoog in hart en nieren? En kun jij je enthousiasme over de mooie Duitse taal overbrengen op onze leerlingen? Dan is dit jouw plek!

In het VSO mag je ook als tweedegraads docent lesgeven in de bovenbouw! Als docent Duits ben jij de specialist van de school voor dit vak. Dus alle ruimte om je eigen ideeën te ontwikkelen om het vak nog beter en leuker te maken. Al in de eerste klas krijgen de leerlingen Duits, zo leer je alle leerlingen kennen. Alleen de havo leerlingen kunnen Duits als examenvak kiezen. Je geeft les aan kleine klassen van maximaal tien leerlingen.

Je werkt nauw samen in een klein, hecht team van betrokken collega’s. Op onze school heb je de tijd en ruimte om echt aandacht aan leerlingen te geven en bouw je snel een fijne relatie met ze op. Deze goede relatie is de basis van ons handelen en lesgeven.

Het Rietschans College is zoveel mogelijk een ‘gewone’ school, waar het soms net even anders loopt. Ons motto: “Gewoon waar mogelijk en speciaal waar nodig”. Dat betekent dat wij dezelfde leerstof gebruiken als het reguliere onderwijs. We werken nauw samen met het Christelijk College Groevenbeek. Zo houden wij de aansluiting met het regulier onderwijs en de onderwijskwaliteit. Je hebt regelmatig contact met de sectie Duits van het CCG.

Functie-eisen

– je bent in het bezit van een 1e of 2e-graads bevoegdheid;

– de lessen worden gegeven in onder- en bovenbouw; – je bent pedagogisch sterk en weet het vak Duits ‘aan de man te brengen’; – je bent empathisch, flexibel, collegiaal en geduldig; – je communiceert op heldere en professionele wijze;

– je levert je bijdrage aan de professionele teamontwikkeling en kunt reflecteren op eigen handelen.

Arbeidsvoorwaarden

– een aanstelling met ingang van 1 augustus 2024 in schaal LC (cao primair onderwijs) voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid en voldoende formatieruimte.

– ruime faciliteiten voor professionele en persoonlijke groei, denk aan ondersteuning bij het volgen van een opleiding, trainingen, ontmoetingen en studiedagen;

Het salaris is conform CAO, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen, of wil je direct solliciteren dan zien we een reactie graag tegemoet via:

ebraams@shlonderwijs.nl

E. Braams Locatiedirecteur

Wij geven onze leerlingen de aandacht die ze verdienen.

’s Heeren Loo Onderwijs is onderdeel van de Stichting ’s Heeren Loo Zorggroep en bestaat uit de vier scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO), te weten het Emaus College in Ermelo, het Rietschans College in Harderwijk, Beekdal in Amersfoort en de Lasenberg in Soest.

Binnen de Stichting ’s Heeren Loo Zorggroep zijn de scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs een klein maar toch belangrijk onderdeel van het totale aanbod van de Stichting. De scholen bieden passend onderwijs dat aansluit bij de vraag en behoefte van de individuele leerling en maken ook de inzet van een onderwijs-zorgarrangement mogelijk. Daarnaast is het Voortgezet Speciaal Onderwijs voor jongeren met een bijzondere- en/of ingewikkelde zorgvraag een belangrijke partner in het kader van een drie-milieus behandelvoorziening.

Onze scholen zijn vooral speciaal omdat er veel aandacht wordt besteed aan de voorwaarden, die nodig zijn om te komen tot leren en werken. We bieden programma’s aan voor leren en voor gedrag, met als doel de onderwijsmogelijkheden te realiseren, die passend zijn bij de eigen hulpvraag van de leerling. Als school werken we dan ook nauw samen met de ouders, de hulpverleners en andere betrokkenen.

Voor meer informatie over onze scholen verwijzen wij u naar onze algemene website: www.shlonderwijs.nl

Nieuws

Na de verhuizing naar ons eerste eigen schoolgebouw is een bijzonder stuk geschiedenis op zijn plaats.

In september 1995 zijn we als Rietschansschool begonnen met 1 docent en 4 leerlingen binnen de Rietschans-kliniek van GGZ Veldwijk in Ermelo. Al snel, binnen twee jaar, ging de school de kliniek uit en 100 meter verderop naar het toenmalige economiegebouw op het terrein van GGZ Veldwijk. Hier kreeg de school een hal en twee lokalen tot haar beschikking en werd de deeltijdbehandeling vanuit de school gestart.

In 2000 is de Rietschansschool verhuisd naar gebouw Hoogstede, ook van de GGZ. De school kreeg hier in eerste instantie 4 lokalen en 2 kantoortjes. De deeltijdbehandeling verhuisde mee en had een lokaal met 2 kantoortjes binnen de school.

In 2010 kwam de onderbouw erbij, in een oude kinderopvang – het Kasteel – tegen het dorp aan. Deze kreeg de naam Armel College. In 2011 werd het gebouw aan de Horsterweg in Ermelo opgeleverd. De bovenbouw van de Rietschansschool ging hiernaartoe. De onderbouw (Armel College) deed zijn intrede in Hoogstede. Met deze verhuizing is ook de naam veranderd; twee namen kwamen samen in één: het Rietschans College.

In juli 2017 verhuisde de onderbouw ook naar de Horsterweg en in september kwam de Ambelt erbij. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar de Ceintuurbaan in Harderwijk.

En nu, eind februari 2024, heeft het Rietschans College na 5 verhuizingen en 6 locaties, 28 jaar en een paar maanden, voor het eerst een echt eigen schoolgebouw. Tijdens de zomervakantie van 2024 zal nog de volledige ventilatie vernieuwd worden. Van 4 leerlingen, 1 kantoor en 1 docent naar een school met veel leerlingen, lokalen en personeel.

We denken dat dit onze laatste verhuizing is, maar helemaal zeker is dat natuurlijk nooit.

Nieuwe locatie